Raskaan kaluston pakoputket

Laatupakoputkistojen valmistaja vuodesta 1985

FennoSteel on Pohjoismaitten suurin henkilöautojen, maatalous- ja työkoneiden pakoputkien ja pakoputkistojen valmistaja. Asiakkainamme ovat johtavat Eurooppalaiset varaosien tukkukauppiaat ja jakeluketjut sekä ajoneuvojen ja työkoneiden valmistajat. Kotimaan kuluttajamarkkinoilla tuotteemme ovat saatavissa lähes jokaisesta autotarvikeliikkeestä.

Vuodesta 2016 alkaen Fenno on aloittanut myös raskaan kaluston pakoputkistojen valmistuksen. Tämä on ollut luontevaa uusien tuotantolinjastojen kapasiteetin myötä. Lisäksi olemme kokeneet, että suomalainen asiakaskunta ansaitsee lähellä sijaitsevan valmistajan, joka kykenee reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin nopeasti.

SCR-vaimentimet

Raskaan kaluston tieliikennepäästöt ovat merkittävässä roolissa kun tarkastellaan koko tieliikenteen aiheuttamaa ympäristön kuormitusta. Tähän vaikuttaa vuotuinen runsas kilometrimäärä sekä moottorin korkea keskimääräinen kuormitusaste.

Euro 4 -normin voimaantulosta (2005) alkanut eri päästönrajoitustekniikoiden käyttö vakiintui aluksi typenoksidien poistoon urealisäaineen avulla. Tekniikkaa kutsutaan nimellä SCR, eli selektiivinen typenoksidien pelkistys. Sittemmin Euro 6 -normin myötä on lähes kaikkiin kohteisiin vakiintunut yhdistelmätekniikka, jossa hiukkassuodatin huolehtii nokihiukkasista ja erityinen SCR-katalysaattori typenoksideista.

FennoSteelin valikoimista löytyy tällä hetkellä tyypillisimmät SCR-vaimentimet Euro 4- ja Euro 5 -normiin. Lisäksi lisäämme valikoimaamme Euro 6 -vaimentajia kysynnän mukaan.

Vaimentimet vanhempaan kalustoon

Maanteillämme liikkuu vielä suuri määrä ennen vuotta 2005 rekisteröityjä raskaita ajoneuvoja. FennoSteelin valikoimista löytyy kilpailukykyiset vaimentimet myös näistä yleisimpiin malleihin. Vaikka vuotuinen ajosuoritemäärä olisikin alhainen, ei laadukkaasta pakoputkistosta kannata tinkiä.

Putkiosat ja asennuskomponentit

Erilaiset putkiosat ja asennuskomponentit muodostavat yli 90% raskaan kaluston tuotevalikoimasta. Määrää nostaa erityisesti tuotteiden istuvuuden varmistaminen, eli kuhunkin sovellukseen tehdään juuri siihen sopiva tuote tinkimättä laadusta.

Materiaaliteknisesti valtaosa Euro 3 -tason raskaan kaluston putkiosista on aluminoitua terästä, kun taas päästönrajoitusjärjestelmällä varustetut uudemmat Euro 4- ja 5- ja Euro 6 -osat ovat ruostumatonta terästä. Muita eroja on mm. putkiosien lämpöeristyksissä.

Fennon tuotteet raskaan kaluston pakoputkistoihin

Äänenvaimentimet

 

Laadukas tuotevalikoima Mercedekseen, Scaniaan ja Volvoon.

 

Putkiosat ja joustot

 

Laaja tuotevalikoima Euro 2 tason ajoneuvoista Euro 5 tasoon.

Asennustarvikkeet

 

Alkuperäisosia vastaavat asennustarvikkeet.

 

Laatu, ihmiset ja ympäristö

FennoSteel tunnetaan maailmalla tinkimättömästä laatuasenteesta. Laadukkaan toiminnan seurauksena niin tuotekehitys, tuotanto ja logistiikkatoiminnot ovat ISO 9001 sertifioituja.

Ihmiset tekevät laadun ja teemme parhaamme taataksemme turvallisen, motivoivan ja rohkaisevan työpaikan. OHSAS 18001 sertifikaattimme on seurausta systemaattisesta työstämme tällä saralla.

Olemme panostaneet kaikessa toiminnassamme ympäristöystävällisyyteen, josta osoituksena on Fennolle myönnetty ISO 14001 sertifikaatti. Kaikki tuotannossamme käytetyt prosessien oheistuotteet ja raaka-aineet joko hyötykäytetään omassa tuotannossamme tai kierrätetään asianmukaisesti lajiteltuina.

FennoSteelille on myös myönnetty Avainlippu korkean kotimaisuusasteen merkiksi. Olemme tästä hyvin ylpeitä.

Kehittyvä moottoritekniikka ja tiukentuvat ympäristösäädökset haastavat pakoputkistojen valmistajat

 

Raskaan kaluston moottoriteknologia on kehittynyt viimeisten 20 vuoden aikana huimasti. Myös ajoneuvojen päästöt ja ympäristöasiat ovat nousseet tärkeään osaan. Näiden myötä uusien hyötyäajoneuvojen pakoputkistoissa onkin poikkeuksetta uutta tekniikkaa, kuten hapetuskatalysaattori, nokihiukkassuodatin ja selektiivinen typenoksidien pelkistyskatalysaattori (SCR).

Vastatakseen markkinakysyntään kilpailukykyisellä tekniikalla, tekee FennoSteel läheistä yhteistyötä johtavien päästönrajoituskomponenttien valmistajien kanssa. Näin varmistetaan toimiva konsepti ja kilpailukyky: yksin koko tuote- ja teknologiakirjon valmistaminen ei ole kenellekään mahdollista.

Pakoputken mallintamista
Pakoputkia testataan ja kehitetään jatkuvasti